Je account activeren

De afdeling IVT heeft een account voor je aangemaakt waarmee je in kunt loggen op Nova Portal, je roosters kunt bekijken en gebruik kunt maken van alle apps die je nodig hebt voor je opleiding.

Met dit account heb je ook toegang tot het volledige Office 365 pakket met bijvoorbeeld Word, Excel, Outlook en Powerpoint.

Handleiding
Wachtwoord aanmaken en herstel instellen

Gebruikersnaam

Ga naar novaportal.nl om je account te activeren.

Je gebruikersnaam bestaat uit je stamnummer gevolgd door @novacollege.nl. Bijv. 123455@novacollege.nl

Wachtwoord

Je automatisch gegenereerde wachtwoord begint met Nova, gevolgd door je postcode. Als bijvoorbeeld je postcode 2015CK is, is je wachtwoord Nova2015CK.

Let op het wachtwoord is hoofdlettergevoelig (dit betekent dat je de eerste letter van Nova met een hoofdletter schrijft en de letters van je postcode. De rest in kleine letters!) Gebruik ook nergens spaties (ook niet in je postcode).

Het wachtwoord moet je daarna direct wijzigen.

Bij 'Wachtwoord' vul je Nova+postcode in.
Bij 'Nieuw wachtwoord / bevestig wachtwoord' typ je een eigen wachtwoord. Het moet aan de volgende eisen voldoen:
Maak het een lopende zin om het beter te onthouden.
Aanvullende informatie

Omdat je de eerste keer inlogt wordt je gevraagd om aanvullende informatie. Vul de gevraagde informatie nauwkeurig in. Hiermee kun je jouw wachtwoord resetten en veilig inloggen in je account met 2-factorauthenticatie (2FA).

Vanuit Nova adviseren wij het instellen van meldingen vanuit de mobiele app Microsoft Authenticator. Dit is het makkelijkste en snelste manier om veilig in te loggen. Voer je eigen mobiele telefoonnummer in zodat je altijd je account kunt herstellen.

Je kunt jouw wachtwoord via https://wachtwoord.novacollege.nl resetten als je het bent vergeten of wilt wijzigen. Op www.aka.ms/mfasetup kun je de aanvullende informatie wijzigen.

Problemen

Heb je problemen bij het wijzigen van je wachtwoord of instellen van de aanvullende informatie? Kijk dan hier voor de meest voorkomende problemen.